New York, 27. rujna 2019.

Ministar Grlić Radman dao podršku francusko-njemačkoj inicijativi za ojačani mutilateralizam te partnerstvu za pristup informacijama i demokraciju

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman četvrtog dana zasjedanja Opće skupštine UN-a sudjelovao je na ministarskom sastanku Saveza za multilateralizam, koji se održao na inicijativu francuskog i njemačkog ministra vanjskih poslova, gdje je snažno podržao jačanje multilateralizma i dao podršku partnerstvu za pristup informacijama i demokraciju.

Ministar Grlić Radman prisustvovao je i na ministarskom neformalnom radnom sastanku Američko-jadranske povelje, koji je oganizirala Albanija, te održao bilateralne sastanke s crnogorskim ministrom vanjskih poslova Darmanovićem i armenskim ministrom Mnatsakanyanom.

Tijekom dana susreo se i s Martinom Larkin, direktoricom Svjetskog gospodarskog foruma za Europu i Euroaziju te Majlindom Bregu, glavnom tajnicom Vijeća za regionalnu suradnju (RCC). Oba sastanka održana su u svjetlu podrške gospodarskog razvoja Zapadnog Balkana.

Hrvatski ministar se nakratko susreo i s indijskim kolegom Jaishankarom, a francuskom ministru Le Drianu osobno je izrazio sućut povodom preminuća bivšeg predsjednika Jacquesa Chiraca, koji se zauzeo za Hrvatsku koncem devedesetih i po tomu ga pamtimo.