Zagreb, 18. lipnja 2014.

Pomoćnica ministrice Batistić Kos s stručnjacima Radne skupine UN-a za nestale osobe


Pomoćnica ministrice vanjskih i europskih poslova Vesna Batistić Kos primila je 18. lipnja stručnjake Radne skupine UN-a za nestale osobe koji na poziv Vlade Republike Hrvatske borave u Hrvatskoj.

Na sastanku je istaknuta važnost posjeta stručnjaka Radne skupine UN-a posebno u kontekstu napora koje Hrvatska poduzima za rješavanje sudbine svih nestalih osoba iz Domovinskog rata. Zbog značenja koje Hrvatska pridaje humanitarnom aspektu i poštivanju prava svake obitelji da se utvrdi njihovo pravo na istinu o nestanku bliske osobe, ovo pitanje jedno je i od ključnih pitanja suradnje Hrvatske s državama regije.

U prisutnosti predstavnika vladinih tijela, stručnjaci Radne skupine UN-a predstavili su prve nalaze temeljene na dostavljenoj dokumentaciji i prikupljene tijekom razgovora obavljenih u Hrvatskoj.

Stručnjaci Radne skupine UN-a boravili su u Hrvatskoj od 15.-18. lipnja te održali niz sastanaka s predstavnicima vladinih i drugih državnih tijela i s predstavnicima civilnog društva. Posjetili su memorijalna mjesta, i mjesta stradanja žrtava u Vukovaru, Slunju, Kninu i Zagrebu. Završno Izvješće stručnjaci Radne skupine predstavit će Vijeću za ljudska prava UN-a.

Copyright (c) 1997.- 2018. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana