NEW YORK, 05. kolovoza 2013.

Vladimir Drobnjak, predao je vjerodajnice glavnom tajniku Ujedinjenih Naroda, Ban Ki-Moonu.

U ponedjeljak, 5. kolovoza 2013. godine, stalni predstavnik Republike Hrvatske pri Ujedinjenim Narodima u New Yorku, veleposlanik Vladimir Drobnjak, predao je vjerodajnice glavnom tajniku Ujedinjenih Naroda, Ban Ki-Moonu.

U kraćem razgovoru dvojica sugovornika dotakli su se dugogodišnje odlične suradnje Republike Hrvatske i Tajništva UN-a na čelu s Ban Ki-Moonom te riječi uzajamne potpore u budućem radu. Glavni tajnik UN-a prisjetio se svojeg posljednjeg posjeta Republici Hrvatskoj i sastanaka s najvišim državnim vodstvom te ujedno čestitao veleposlaniku Drobnjaku na nedavnom ulasku Republike Hrvatske u Europsku Uniju.

Veleposlanik Drobnjak se ukratko prisjetio kronologije članstva Republike Hrvatske u Ujedinjenim Narodima, od vremena kada je RH i sama bila predmet rasprava na Vijeću sigurnosti UN-a i vremena kada je bila nestalna članica istog tijela pa sve do danas kada je RH članica Europske Unije i ravnopravno sudjeluje u kreiranju i provedbi zajedničke vanjske i sigurnosne politike EU.

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-Moon zaželio je veleposlaniku Drobnjaku dobrodošlicu u New York i uspješan naredni mandat stalnog predstavnika Republike Hrvatske pri UN-u.
Copyright (c) 1997.- 2018. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana